SportKompas

> I DO > Wat is I DO?
SportKompas

Wat is I DO?

Kind voert de test oog-hand coƶrdinatie uit

Wat is I DO?

Ontdek de sporten die het best passen bij de fysieke vaardigheden van elk kind

Duur I DO: 1 uur / 20 kinderen

Het I DO luik bestaat uit 12 beweegoefeningen die de vaardigheden van elk kind meten op vlak van kracht, lenigheid, uithouding, snelheid, coƶrdinatie en evenwicht. Daarnaast worden ook de lengte en het gewicht vastgesteld.

SportKompas laat kinderen hun eigen persoonlijke talenten ontdekken.

Een SportKompas testteam en coƶrdinator nemen de verschillende beweegvaardigheidstesten af op de gewenste dag en locatie. Zij zijn aanwezig bij elk testmoment met bijhorend testmateriaal zodat de foutenmarge op de resultaten van de testen zo klein mogelijk is. De SportKompas coƶrdinator leidt alles in goede banen en waakt over de kwaliteit van de testafnames. De tijdsinschatting voor het testen van 20 kinderen is 1u15.

De I DO testen kunnen georganiseerd worden door een individuele school, door een scholengroep of door de sportdienst van een gemeente.


De sportleerkracht en/of de verantwoordelijke van de sportdienst/gemeente stemt nauw af met de SportKompas coƶrdinator omtrent de deelname van de school, de leerlingen, locatie, data, uurschema, rapportage. De sportleerkracht is bij voorkeur aanwezig tijdens de I DO testafnames.GIF van de testapp in gebruik op een smartphone


Alle resultaten worden geregistreerd via de gebruiksvriendelijke SportKompas app. Per kind kunnen testresultaten heel eenvoudig ingegeven worden in de app, waarna ze automatisch worden opgeslagen in SportKompas' digitaal platform. De sportleerkracht heeft toegang tot het platform en kan de resultaten van elke afzonderlijke test in detail bekijken per leerling (meer info over wat je als leerkracht met het digitaal platform kan doen, vind je hier).

Na het afleggen van de 12 beweegoefeningen kan voor ieder kind een I DO rapport gegenereerd worden uit het platform. Het rapport is een overzicht van de 7 sporten (sportplaneten) waarvoor de leerling het meeste aanleg heeft.


Voorbeeld van het I DO Rapport


Sporten opgenomen in I DO

Wordcloud GIF van alle sporten die opgenomen zijn in I DO